• Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! 😀 :))
  • Zmeișorii nu ratează niciodată când sunt prin zonă, așa de poftă 😉 Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic, cca. 7 g,
  • apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,

Pentru umplutură:

  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,

Pentru topping:

  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.

MOD DE PREPARARE:

  • Eu, de obicei mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  • Să revin. În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
  • Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată,  șuncă, câteva fire de ceapă verde.
  • Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan  și semințe.
  • Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.
  • Se pot servi calde sau reci.
  • Spor la treabă și poftă bună!

 

(Visited 26 times, 1 visits today)