Pana Cristina Iuliana- Retete

Cotlet de porc aromatizat

  • Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.
  • O altă rețetă minunată din seria „retete festive de iarna” anul de grație 2020.

INGREDIENTE:

  • Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g,

Pentru uns:

  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Sos de soia 1 lingură,
  • Muștar 2 linguri,
  • Sirop de arțar 2 linguri,
  • Sirop de rodie 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Condiment pentru carne 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.
  • Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.
  • Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.
  • Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.
  • După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede.
  • Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.