• O rețetă simplă dar tare gustoasă.
  • Din acest motiv nu am avut și poze intermediare. Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris 😉

INGREDIENTE:

  • Creveți nedecorticați cca. 1000 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.
  • Pătrunjel frunze pentru servire.

MOD DE PREPARARE:

  • Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece.
  • Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de fontă, se pune untul la topit, până se obține o ușoară caramelizare, apoi se adaugă creveții curățați se lasă cca. 2 minute să se gătească, se adaugă vinul la temperatura camerei și se lasă la gătit la foc mic până ce scade sosul.
  • Creveții se servesc fierbinți împreună cu sosul și asezonate cu frunze de pătrunjel proaspăt.
  • Simplu și delicios.
  • Spor și poftă bună! 😉
(Visited 21 times, 1 visits today)