• O nouă rețetă din seria rețete reciclate, fără risipă. O semi porție de piure, un pachet de mozzarella rasă, început desigur.
  • Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu mușchiuleț de porc și gogoșari în sos de muștar.

INGREDIENTE:

  • Cartofi albi cca. 400 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Smântână 3 linguri,
  • Mozarella 200g
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingurră,
  • Piper proaspă măcinat 1 lingură,
  • Făină alba de grâu cca. 100 g,
  • Pesmet auriu cca. 100 g,

Pentru topping:

  • Pesmet cca. 100 g.

Pentru prăjit:

  • Ulei de floarea soarelui cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Sfat: dacă aveți rămas piure, e care îl dați de colo, colo se poate folosi în această rețetă și treceți direct la etapa următoare.

Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se asezonează cu sare, piper, și pesmetul apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat.

Se modelează crochete, un fel de mici, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins.

Le-am savurat fierbinți ca fel principal, cu mușchiuleț de porc și gogoșari în sos de muștar.

Sau se pot servi ca și aperitiv cu diverse sosuri, dulceață de ardei iute și/sau dulceață de ceapă a la Panacris! 😉

Spor și poftă bună!

 

(Visited 5 times, 1 visits today)