Numai bun pentru cină sau mic dejun în familie! 😉
INGREDIENTE:
- făină de mălai cca. 300 g,
- apă rece cca. 1000 ml,
- sare iodată,
- ulei de măsline,
- brânză de burduf,
- ciuperci champignon
- ouă de prepeliță.
MOD DE PREPARARE:
- Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.
- Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.
- Într-un vas din lut special cu locașe, se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru.
- În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.
- Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 44 times, 1 visits today)
Category: