Pana Cristina Iuliana- Retete

Cușma lui Guguță

  • Pfffff,  de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe Magheru. În sfârșit am pus în aplicare rețete, dar nu cea cu clătite ci cea cu aluat de foietaj.
  • Spuneam teoretic, părea simplă, dar cum am descoperit în patiserie, cofetărie trebuie să ai răbdare să păstrezi timpii de așteptare ca să poți obține rezultatul dorit. Aici mai am ceva de lucrat, dar sunt pe calea cea bună!
  • Gata cu vorba spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

Pentru bază:

  • Aluat de foietaj cca. 600 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Vișine fără sâmburi 800 g,

Pentru cremă:

  • Mascarpone 250 g,
  • Smântână pentru frișcă 250 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Zahăr pudră cca. 200 g,
  • Lapte condensat îndulcit cca. 150 ml.

Pentru ornare:

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform.
  • Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de  pergament, se ung cu gălbenuș de ou, apoi s pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 180 grade.
  • Apoi se scot și se lasă la răcit, cel puțin 3 ore sau mai bine până a doua zi.
  • Între timp se prepară crema: în vasul mixer-ului din dotare se pune brânza mascarpone, laptele condensate, frișca îndulcită, atenție să fie rece de la frigider 😀 , zahărul vanilinat și zahărul pudră. Se amestecă energic până ce se obține o cremă spumoasă, apoi se lasă la rece, tot așa minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.
  • Pentru asamblare, pe tavă se așază un strat de cremă, peste care se așază 5 rulouri cu vișine, apoi un nou strat de cremă, alt strat de rulouri 3-4, apoi cremă, apoi alt strat de rulouri 2, un nou strat de cremă și ultimul rulou, încheie Cușma lui Guguță.
  • Se acoperă cu cremă prăjitura și se dă la rece minim 3 ore până la servire.
  • Înainte de servire se dă un strat din spray colorant alimentar sau după caz, pudră de cacao sau ciocolată rasă.
  • Se decorează după gustul fiecărui cu fructe și floricele.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.