Un pește foarte bun, fără gust de pește, asta pentru mofturoși! 😉
INGREDIENTE:
- Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
- Sare aromată provensală 1 lingură,
- Lămâie 2 bucăți,
- Roșii 2 bucăți,
- Praz 1 tijă subțire,
- Usturoi 3 căței,
- Ulei de măsline 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
- Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
- Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de lămâi.
- Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.
- Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!
- Spor și poftă bună!
(Visited 129 times, 1 visits today)
Category: