Un pește foarte  bun, fără gust de pește, asta pentru mofturoși! 😉

INGREDIENTE:

  • Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
  • Sare aromată provensală 1 lingură,
  • Lămâie 2 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Praz 1 tijă subțire,
  • Usturoi 3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
  • Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
  • Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de  lămâi.
  • Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.
  • Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 82 times, 1 visits today)