Pana Cristina Iuliana- Retete

Dorada cu lamaie la cuptor

Avatar photo
Recipe by
cca. 35 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 1 portie

Un pește foarte  bun, fără gust de pește, asta pentru mofturoși! 😉

INGREDIENTE:

  • Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
  • Sare aromată provensală 1 lingură,
  • Lămâie 2 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Praz 1 tijă subțire,
  • Usturoi 3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
  • Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
  • Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de  lămâi.
  • Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.
  • Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.