Pana Cristina Iuliana- Retete

Dovlecei la gratar cu branza de capra

panacris
Recipe by
cca. 45 ore
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 8 portii

Am rămas super încântată de savoarea simplilor dovlecei marinaţi şi gătiţi pe grătar. Deci cum au apărut dovleceii româneşti prin grădini, am executat şi eu. Super delicioşi! Pozele sunt cam neartistice, asta fiindcă am gătit în deplasare! 😉

INGREDIENTE:

  • dovlecei potriviţi cca. 3 bucăţi,
  • zeama de lămâie de la cca. 3 bucăţi,
  • ulei de măsline cca. 100 ml,
  • oregano, cimbru, busuioc, măghiran,
  • MOD DE PREPARARE:
  • Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la rece, ăsta e marele secret!!! cca. 24 de ore.
  • După ce au trecut cele 24 de ore, se scot feliile de dovlecei, din marinadă şi se prăjesc pe grătar (de preferat la jar de cărbune) atenţie se prăjesc uşor, să nu se maronească.
  • Se servesc imediat, fierbinţi cu o bucată de brânză de capră cu verdeţuri deasupra.
  • Eu am folosit brânză de capră natur, asta aveam în dotare.
  • Vă asigur că e un deliciu! Poftă bună şi răbdare!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.