• O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider.
  • Astfel de rețete fac mereu parte din colecția rețete de suflet in Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

INGREDIENTE:

  • Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Brânză de burduf cca. 300 g,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Porumb fiert cca. 200 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcov cca. 100 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g,
  • Mărar cca. ½ legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor)  1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 50 g,

MOD DE PREPARARE:

  • Dovlecelul se curăță, apoi taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-o vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul pre încins cca 200 g.
  • Între timp se prepară umplutura. Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amestecă până se combină ingredientele. Ardeiul și morcovii se spală se curăță și toacă mărunt, felii subțiri după caz, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate mărunt, se mestecă până se înglobează toate ingredientele.
  • Se scot dovleceii ușor rumeniți, din cuptor se umplu cu amestecul de mai sus până aproape de bază.
  • Mozzarella și roșiile se taie felii, ce se așază peste dovleceii umpluți, intercalate. Se presară parmesan ras, verdețurile și un pic de ulei de măsline, apoi se dau la gătit cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 200 g.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 2 times, 1 visits today)