Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață din flori de mac

  • Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
  • Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață 😀 să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale 😀 😉
  • Dar nah, unele provocări nu au limite 😉
  • Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt sau mai pe gustul meu, alături de o bucățică de brânză de capră! 😉
  • Spor, răbdare și poftă bună! 😉
  • P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor 😉 Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! 😉

INGREDIENTE:

  • Petale de mac cca. 200 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos alb 1000 g,
  • Apă rece 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoere și se spală cu multă apă rece.
  • Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.
  • Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.
  • Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.
  • Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.