Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceata din mure

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 12 porții
  • Anul acesta am redescoperit savoarea murelor.
  • Vă aduc rețetă pentru o porție, am învățat din experiențele mele din trecut că e mai bine să prepari o cantitate mai mică dulceața, astfel scade timpul de fierbere și rămâne culoarea mai frumoasă.
  • Spor și poftă bună! :-*

INGREDIENTE:

  • Mure de cultură 1000 g,
  • Zahăr tos 800 g,
  • Zeama de la o lămâie.

MOD DE PREPARARE:

  • Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive.
  • Fructele scurse bine de apă se pun într-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un ceaun clasic, se presară zahărul și atneție nu se amestecă ci se răsuceșete vasul, astfel încât să se încorporeze zahărl printre fructe.
  • Se lasă la rece peste noapte, sau măcar vreo 3-4 ore.
  • Apoi se pune la foc rapid, împreună cu zeama de lămâie, până ce se topește zahărul și se obține siropul.
  • Se scot fructele din dulceață cu ajutorul unei spumiere, se pun într-o altă strecurătoare și se lasă la odihnă. Siropul rămas se lasă la fiert la foc mic până obținem consistența potrivită pentru dulceață.
  • La final se adaugă fructele și se mai lasă la clocotit cca. 15 minute. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic și se pun la dunst cald cu capacul în jos pentru a se sigila mai bine, acoperite cu prosoape groase de bucătărie.
  • A doua zi se etichetează și aranjează în cămară sau beci.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.