INGREDIENTE:
- Petale de trandafiri 200 g,
- Zahăr tos 1000 g,
- Apă 1000 ml,
- Lămâie 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea.
- Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) se spală în multă apă rece pentru a se scăpa/elimina, de impurități și/sau insecte.
- Eu sincer nu le-am mai spălat, că le-am adunat după o ploaie zdravănă și am considerat că sunt super curate!
- Apoi scurse bine se masează cu cca. 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, până se înmoaie și începe să lase un lichid roșiatic.
- După ce se adaugă petalele masate, se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 30 minute, cât să se lege dulceața.
- Dulceața obținută se pune în borcane mici, sterizilate, se închid ermetic ( un truc, eu sterg capacel cu un tifon steril înmuiat în alcool sanitar! ) , apoi se întorc cu capul în jos, se așează între pături, pentru un dunst la cald.
- A doua zi se etichetează și se așează în cămară la loc de cinste, că sunt, un fel de regine, între dulcețuri 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 186 times, 1 visits today)
Dragi mei,
Cristina este o veche si draga prietena, dar nu acesta este motivul pentru care imi place TOT ce face ea in materie de „bucatareala”. 🙂
Cris este o bucatareasa DESAVARSITA!!!!
Dulceata de trandafiri facuta dupa reteta prezentata mai sus, este DIVINA!!!!
Va recomand sa incercati sa o faceti, rezultatele va vor rasplati truda cu varf si indesat.
Iar daca mana nu v-a fost suficient de priceputa, cumparati cu incredere direct la Cris si nu veti regreta!!!!
Multumesc tare mult draga mea prietena! Te astept si la alte degustari!
:-*