Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață din petale de trandafiri

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 90 min | Servings: cca. 6 borcănele

INGREDIENTE:

  • Petale de trandafiri 200 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă 1000 ml,
  • Lămâie 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea.
  • Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!)  se spală în multă apă rece pentru a se scăpa/elimina, de impurități și/sau insecte.
  • Eu sincer nu le-am mai spălat, că le-am adunat după o ploaie zdravănă și am considerat că sunt super curate!
  •  Apoi scurse bine se masează cu cca. 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, până se înmoaie și începe să lase un lichid roșiatic.
  • După ce se adaugă petalele masate, se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 30 minute, cât să se lege dulceața.
  •    
  • Dulceața obținută se pune în borcane mici, sterizilate, se închid ermetic ( un truc, eu sterg capacel cu un tifon steril înmuiat în alcool sanitar! ) , apoi se întorc cu capul în jos, se așează între pături, pentru un dunst la cald.
  • A doua zi se etichetează și se așează în cămară la loc de cinste, că sunt, un fel de regine, între dulcețuri 😉
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.