Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață picantă din prune, ardei iute și ceapă

Avatar photo
Recipe by
  • Un altfel de dulceață sau pe englezește chutney! Am avut un exces de prune și nu mai știam în ce mod să le prepar, așa că am dat o raită pe net și am ajuns această rețetă interesantă, din cu puțină amprentă a ala Panacris! Iar minunatul CrockPot și-a făcut treaba liniștit! 😉

INGREDIENTE:

  • Prune cca. 3000 g,
  • Ardei iute cca. 500 g,
  • Ceapă roșie cca. 1000 g,
  • Zahăr brun cca. 500 g,
  • Oteț balsamic 2 linguri,
  • Cuișoare.

MOD DE PREPARARE:

  • Prunele se spală și curăță de sâmburi.
  • Ardeii se spală, curăță și taie mărunt.
  • Ceapa se curăță și toacă mărunt.
  • Ardeiul se pune la fiert la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucidă, în cazul meu la CrockPot cca. 60 minute la programul HIGH. Apoi se adaugă prunele și oțetul și se lasă la fiert cca. 120 minute la programul HIGH până scade la densitatea dorită.
  • Dulceața se pune fierbinte în borcane, se adaugă câte un cuișor în fiecare borcan, se căpăcește și se lasă la dunst cald până a doua zi.
  • Se servește alături de orez, ciuperci, cartofi, paste cu legume, topping pentru fripturi sau în preparatele asiatice.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 222 times, 1 visits today)

2 Reviews

  1. Strugar Rahila Olguta

    Aceasta dulceață se sterilizează?

    Star
  2. Bună,
    nu se sterilizezaă, deoarece se pune fierbinte în borcane și se lasă peste noapte cu capacul în jos, învelite în pături până a doua zi! Mulțumesc pentru vizită! Spor și poftă bună! 🙂

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.