• Un altfel de dulceață sau pe englezește chutney! Am avut un exces de prune și nu mai știam în ce mod să le prepar, așa că am dat o raită pe net și am ajuns această rețetă interesantă, din cu puțină amprentă a ala Panacris! Iar minunatul CrockPot și-a făcut treaba liniștit! 😉

INGREDIENTE:

  • Prune cca. 3000 g,
  • Ardei iute cca. 500 g,
  • Ceapă roșie cca. 1000 g,
  • Zahăr brun cca. 500 g,
  • Oteț balsamic 2 linguri,
  • Cuișoare.

MOD DE PREPARARE:

  • Prunele se spală și curăță de sâmburi.
  • Ardeii se spală, curăță și taie mărunt.
  • Ceapa se curăță și toacă mărunt.
  • Ardeiul se pune la fiert la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucidă, în cazul meu la CrockPot cca. 60 minute la programul HIGH. Apoi se adaugă prunele și oțetul și se lasă la fiert cca. 120 minute la programul HIGH până scade la densitatea dorită.
  • Dulceața se pune fierbinte în borcane, se adaugă câte un cuișor în fiecare borcan, se căpăcește și se lasă la dunst cald până a doua zi.
  • Se servește alături de orez, ciuperci, cartofi, paste cu legume, topping pentru fripturi sau în preparatele asiatice.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 24 times, 1 visits today)