- Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă.
- Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!) cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!).
- Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală 😉
INGREDIENTE:
- rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g,
- morcov 1 bucată,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată,
- pătrunjel rădăcina 1 bucată,
- țelină cca. 100 g,
- cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
- mazăre cca. 150 g,
- fasole verde păstăi cca. 150 g,
- sare iodată,
- foi de dafin,
- piper proaspăt măcinat,
- cimbru,
- leuștean,
- tăiței de casă cca. 250 g.
MOD DE PREPARARE:
- Se curăță toate legumele, se spală, apoi se tai cubulețe.
- Rasolul porționat, se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.
- După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas (ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul).
- Se asezonează de sare, piper și leuștean.
- Se pune din nou la gătit, neacoperit, iar când începe să clocotească se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert, la foc mic încă cca. 15 minute.
- Se servește fierbinte!
- Spor și poftă bună!
(Visited 57 times, 1 visits today)
Category: