Pana Cristina Iuliana- Retete

Eintopf  cu carne de vițel

  • Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă.
  • Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!)  cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!).
  • Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală 😉

INGREDIENTE:

  • rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g,
  • morcov 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
  • mazăre cca. 150 g,
  • fasole verde păstăi cca. 150 g,
  • sare iodată,
  • foi de dafin,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • leuștean,
  • tăiței de casă cca. 250 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se curăță toate legumele, se spală, apoi se tai cubulețe.
  • Rasolul porționat, se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele,  foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.
  • După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas (ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul).
  • Se asezonează de sare, piper și leuștean.
  • Se pune din nou la gătit, neacoperit, iar când începe să clocotească se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert, la foc mic încă cca. 15 minute.
  • Se servește fierbinte!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 55 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.