- Mno, după o revizie prin cămaraă, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă.
- Le-am combinat într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!
- P.S. N-am ami avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și de livrare către Zmeișori 😉 J)
INGREDIENTE:
- Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g,
- Fasole neagră din conservă a la LIDL cca. 800 g,
- Usturoi 1 căpățână,
- Ulei de măsline cca. 100 ml,
- Sare de mare 1 lingură.
Pentru topping:
- Ceapă galbenă 3 bucăți,
- Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml,
- Boia de ardei dulce 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.
- Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.
- Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.
- Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.
Pentru topping:
- Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.
- Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!
- Se lasă la rece minim 2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din dotare!
- Spor și poftă bună! 😉
- P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.
(Visited 160 times, 1 visits today)
Category: