• Mno, după o revizie prin cămaraă, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă.
  • Le-am combinat  într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!
  •  P.S. N-am ami avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și  de livrare către Zmeișori 😉 J)

INGREDIENTE:

  • Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g,
  • Fasole neagră din conservă a la LIDL cca. 800 g,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură.

Pentru topping:

  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.
  • Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.
  • Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.
  • Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.

Pentru topping:

  • Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.
  • Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!
  • Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din  dotare!
  • Spor și poftă bună! 😉
  • P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.
(Visited 10 times, 1 visits today)