Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui 😉 Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.
INGREDIENTE
- fasole albă boabe uscată cu bobul mare cca. 500 g,
- ciolan afumat fără os cca. 500 g,
- morcov 2 bucăți,
- țelină cca. 100 g,
- păstârnac 1 bucată mica,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
- piper macinat proaspat,
- foi de dafin uscate,
- boia de ardei dulce 2 linguri,
- leuștean proaspăt 1 legătură,
- frunze de țelină 2 bucăți,
- pastă de roșii cca. 100 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede.
- De această dată am testat aparatul CrockPot-ul, adică l-am pus la muncă pe Alin, pentru a fierbe fasolea.
Se conectează la sursa de curent, în vasul aparatului, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, ciolanul tăiat bucățele, legumele curățate și mărunțite, adaugâdu-se cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 150 de minute. - Se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la gătit lent 30 min.
- Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
- Spor și poftă bună!
(Visited 103 times, 1 visits today)
Category: