Pana Cristina Iuliana- Retete

Fasole cu ciolan afumat

panacris
Recipe by
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 150 min | Servings: 12 porții

Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui 😉 Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.

INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată cu bobul mare cca. 500 g,
  • ciolan afumat  fără os cca. 500 g,
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 100 g,
  • păstârnac 1 bucată mica,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • boia de ardei dulce 2 linguri,
  • leuștean proaspăt 1 legătură,
  • frunze de țelină 2 bucăți,
  • pastă de roșii cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede.
  • De această dată am testat aparatul CrockPot-ul, adică l-am pus la muncă pe Alin, pentru a fierbe fasolea.
    Se conectează la sursa de curent, în vasul aparatului, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, ciolanul tăiat bucățele, legumele curățate și mărunțite, adaugâdu-se cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 150 de minute.
  • Se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la gătit lent 30 min.
  • Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.