Pana Cristina Iuliana- Retete

Fasole galbenă cu perișoare

  • O mâncărică inedită și tare gustoasă! 😉 Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Fasole galbenă cca. 1000 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.

Pentru perișoare:

  • Carne tocată mixtă (porc, vită) cca. 400 g,
  • Orez 1 lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Ceapă 1  bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Zarzavaturi uscate, gen vegeta (Vigita a ala Panacris) 1 lingură,
  • Făină 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți.
  • Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă la fiert la foc mediu, semi acoperit cca. 20 minute.
  • Între timp se prepară perișoarele:
  • Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de floarea soarelui, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă orezul, legumele deshidratate, un pic de apă și se lasă, la fiert cca. 5 minute, până înflorește un picuț.
  • Ceapa și orezul călit răcorite se adaugă în carnea tocată, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Se adaugă oul și făina, apoi se amestecă ușor până se obține un amestec omogen. Din acest amestec se formează perișoare mici, ce se adaugă în amestecul de fasole verde și ardei, de mai sus.
  • Se adaugă încă cca. 350 ml apă, usturoiul și boiaua și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 de minute.
  • Mâncărica se servește caldă ca atare sau cu o felie de pâine și smântână.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.