Pana Cristina Iuliana- Retete

Fasole rosie cu carnati si orez

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 8 portii

Miti multumesc ptr idee! O alta varianta de chilli con carne, super usoara si gustoasa.

INGREDIENTE:

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • carnati Trandafir 8 bucati,
  • fasole rosie 4 conserve,
  • zacusca 4 linguri,
  • foi de dafin 2 bucati,
  • cimbru,
  • piper proaspat macinat,
  • patrunjel verde,
  • marar verde,
  • ardei iute (csipos) 2 bucati,
  • bulion Panacris 350 ml.
  • orez prefiert 2 pungi

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc mic. Intre timp se taie carnatii feliute medii, care se adaga apoi la amestecul de ceapa, gatindu-se la foc mediu, cca. 5 minute, neacoperit.
  • Se asezoneaza de piper, foi de dafin, adaugandu-se zacusa si cca. 300 ml. apa.
  • Apoi se adauga fasolea rosie din conserva, scursa de zeama, se completeaza cu apa cat e nevoie, asezonandu-se cu patrunjel, marar si ardei iute tocat marunt, lasandu-se la fiert ca. 20 de minute la foc mediu, semiacoperit.
  • Intre timp, se fierbe orezul la punga in apa rece cu putina cu sare.
  • Mancarica de fasole se serveste alaturi de orez, nemaifiind necesara painea ;), insotita de o salata de varza murata cu ceapa galbena si ulei de masline.
  • Spor la treaba si pofta buna!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.