• O bunătate, după spusele Zmeilor;) Sincer am avut un pic de temere cu fenicu-lul, nou introdus în mâncarea Zmeilor;) Spre surprinderea mea, a fost foarte bine acceptat 😉 La a doua porție, Zmeul Mijilociu, a specificat că vrea și ”ghezemiță din aia nouă”, adică fenicul pe lângă carne 😉 P.S. : Ghezemiță=diverse verdețuri sau legume adăugate lângă fripturi 😉 Iar Zmeul cel mic nici nu a sesizat că e ceva în plus în ”ghezemițe” 😉 așa că de acum în colo am verde la fenicul 😉

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 12 felii,
  • Condimente pentru friptură de la Fuchs,
  • Ceapă verde 4-5 fire,
  • Apio 2 fire,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Fenicul 1 bucată medie,
  • Roșii 2-3 bucăți,
  • Ulei de măsline, Vin alb demisec 250 ml.
  • Pentru garnitură:
  • Cartofi noi foarte mici 2000 g,
  • Ulei de măsline,
  • Rozmarin sau mărar.

MOD DE PREPARARE:

  • Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca. 20 de minute, se pun la gătit, în cuptor, cca. 10 minute la 250 grade, apoi feliile se întorc pe cealaltă parte pentru a se rumeni. Între timp se curăță și toacă mărunt vegetalele, ce se adaugă peste carnea rumenită, nu e nevoie de asezonare de sare și piper, deoarece fripturile sunt asezonate cu mirodenii de la Fuchs.
  • Se completează cu vin alb și se pune la gătit în cuptor ptr cca. 30 de minute la 250 grade, neacoperit. Între timp, cartofii noi, super mărunți, se spală sub jet puternic de apă, fărăr a se curăța de coajă, se asezonează de sare și ulei de măsline, rozmarin/mărar, apoi se așează într-un al treilea vas roman și se gătesc la cuptor, până devin aurii.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 6 times, 1 visits today)