Pana Cristina Iuliana- Retete

Ficat de struț flambat! Așa ca cireașa de pe tort!

  • Am preparat azi și ficatul de struț 😉 pe metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi tras repejor la tigaie în unt și flambat cu whiskey 😉
  • O bunătate! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉

INGREDIENTE:

  • Ficat de struț cca. 700 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Unt cca. 300 g,
  • Whiskey cca. 300 ml.

Pentru servire:

  • Dulceață de ardei iute a la Panacris cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi.
  • Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se adaugă bucățile de ficat scurse de lapte și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă whiskey-ul se flambează, și se lasă la gătit încă cca. 5 minute.
  • Ficatul de struț se savurează fierbinte alături de dulceața din ardei iute a la Panacris, sau cu garnitura preferată!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.