- Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!) de cca. 1000 înghețat, după dezghețare rămâne la cca. 500 g 😀 Mno, asta e! Aaaa, și după coacere a mai scăzut și umpluit tava cu zeamă 😉
- Dar până la urmă mi-am făcut pofta de pește cu legume en papiliote! 😉
INGREDIENTE:
- File de merlucius cca. 1000 înghețat,
- Sare de mare 1 lingură,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriță,
- Mirodenii mediteraneene (oregano, cimbrișor, salvie, busuioc) 1 lingură,
- Vânătă 1 bucată,
- Dovlecel 1 bucată,
- Amestec de legume (mazăre, fasole galbenă, morcov, conopidă) cca. 400 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Ulei de măsline 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Într-o tavă temo-rezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline.
- Se împachetează și se dă la copt în cuptorul pre încins cca. 20 de minute la 200 grade.
- În același timp se gătesc și legumele, de asemenea, într-o tavă temo-rezistentă tapetată cu o folie de pergament, spălate și feliate (vânăta, dovlecelul și ardeiul) combinate cu legumele congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 grade, acoperite.
- Fileul de pește se servește alături de legumele coapte, asezonat cu lămâie sau după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 41 times, 1 visits today)
Category: