• Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!)  de cca. 1000 înghețat, după dezghețare rămâne la cca. 500 g 😀 Mno, asta e! Aaaa,  și după coacere a mai scăzut și umpluit tava cu zeamă 😉
  • Dar până la urmă mi-am făcut pofta de pește cu legume en papiliote! 😉

INGREDIENTE:

  • File de merlucius cca. 1000 înghețat,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriță,
  • Mirodenii mediteraneene (oregano, cimbrișor, salvie, busuioc) 1 lingură,
  • Vânătă 1 bucată,
  • Dovlecel 1 bucată,
  • Amestec de legume (mazăre, fasole galbenă, morcov, conopidă) cca. 400 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-o tavă temo-rezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline.
  • Se împachetează și se dă la copt în cuptorul pre încins cca. 20 de minute la 200 grade.
  • În același timp se gătesc și legumele, de asemenea, într-o tavă temo-rezistentă tapetată cu o folie de pergament, spălate și feliate (vânăta, dovlecelul și ardeiul) combinate cu legumele congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 grade, acoperite.
  • Fileul de pește se servește alături de legumele coapte, asezonat cu lămâie sau după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 16 times, 1 visits today)