Pana Cristina Iuliana- Retete

File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 2 portii
  • Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris 😉
  • Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • file de Novac cca. 500 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • portocale 2 bucăți,
  • mere ionatan 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • usturoi 4-5 căței,
  • sare aromată lemon-herbs,
  • piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

  • Citricele se spală se curăță și se feliază.
  • Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile.
  • Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier.
  • Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă.
  • Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mai lasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.
  • Se servește cu sos de unt și capere ;), simplu sau cu garnitură de cartofi natur.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.