• Super bună, super simplă, super de vară! 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Piept de pui feliat cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Cașcaval feliat cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Busuioc verde pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui feliat se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.
  • Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile.
  • Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui
  • Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz).
  • Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 23 times, 1 visits today)