- Cu rețeta asta, poate păcălesc Zmeișorii să savureze, din când în când, câte o porție de pește! 😉
INGREDIENTE:
- File de șalău cca. 500 g,
- Ouă 3 bucăți,
- Muștar 2 linguri,
- Făină albă cca. 200g,
- Ulei de prăjit cca. 400 ml.
Pentru sosul de capere:
- Unt 82% 50 g,
- Lămâie 1 bucată,
- Capere conservate 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 g.
- Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.
- Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut, și iar făină.
- Se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un șervețel de bucătărie ca să se absoară uleiul.
- Pentru sos: într-un vas cu fundul gros se pune la topit untul, împreună cu zeama de lămâie cca. 5 minute la foc rapid, apoi se adaugă caperele și se mai lasă la gătit, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, până se armonizează gusturile.
- Peștele se servește fierbinte împreună cu sosul de capere.
- Spor și poftă bună!
(Visited 110 times, 1 visits today)
Category: