• Cu rețeta asta, poate păcălesc Zmeișorii să savureze, din când în când, câte o porție de pește! 😉

INGREDIENTE:

  • File de șalău cca. 500 g,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Muștar 2 linguri,
  • Făină albă cca. 200g,
  • Ulei de prăjit cca. 400 ml.

Pentru sosul de capere:

  • Unt 82% 50 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Capere conservate 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 g.
  • Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.
  • Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut,  și iar făină.
  • Se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un șervețel de bucătărie ca să se absoară uleiul.
  • Pentru sos: într-un vas cu fundul gros se pune la topit untul, împreună cu zeama de lămâie cca. 5  minute la foc rapid, apoi se adaugă caperele și se mai lasă la gătit, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, până se armonizează gusturile.
  • Peștele se servește fierbinte împreună cu sosul de capere.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 43 times, 1 visits today)