• Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! 😉

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • Făină albă de grâu cca.  300 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Drojdie uscată Pakyama 1 lingură,
  • Apă cca. 200 ml,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

Pentru umplutură:

  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Roșii cubulețe în bulion aromat cu busuioc cca. 300 ml,
  • Oregano uscat 1 lingură,
  • Busuioc uscat 1 linguriță,
  • Brânză cu mucegai albastru cca. 100 g,
  • Camembert cca. 100 g,
  • Parmesan cca. 50 g,
  • Busuioc verde 2 fire.

MOD DE PREPARARE:

  • În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
  • Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
  • După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă formă dreptunghiulară, se așează în tavă și se începe montarea preparatului.
  • Se pune primul strat de roșii cubulete, oregano, felii de mozarella, bucățele de brânză DanishBlue, Camembert și Parmesan, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de mozarella rasă, apoi se adaugă bulionul rămas de la cubulețele de roșii și frunze de busuioc proapă.
  • Se introduce în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute, la 180 grade.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 15 times, 1 visits today)