• Un fel principal demn de o masă de sărbătoare în familie, alături de cei dragi! Nu-i așa complicat precum se pare în scris, totul ține de îndemânarea fiecărei gospodine.

INGREDIENTE:

  • Fleică de porc cca. 1000 g,

Pentru umplutură:

  • Carne tocată de porc cca. 400 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin proaspăt 1 crenguță
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Șofran pudră ½ lingurță,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.

Pentru asezonat:

  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pudră de usturoi 1 lingură.

Pentru gătit:

  • Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Prune uscate cca. 100 g,
  • Merișoare uscate cca. 100 g,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin roșu demisec cca. 250 ml,
  • Mere galbene 2 bucăți,
  • Sos Worchester 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.
  • Ceapa se curăță și se taie mărunt.
  • Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele feliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
  • Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.
  • Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul worchester.
  • Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air clasic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.
  • La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.
  • Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 22 times, 1 visits today)