- Un fel principal demn de o masă de sărbătoare în familie, alături de cei dragi! Nu-i așa complicat precum se pare în scris, totul ține de îndemânarea fiecărei gospodine.
INGREDIENTE:
- Fleică de porc cca. 1000 g,
Pentru umplutură:
- Carne tocată de porc cca. 400 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Rozmarin proaspăt 1 crenguță
- Ghimbir pudră ½ linguriță,
- Șofran pudră ½ lingurță,
- Măsline negre feliate cca. 100 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță.
Pentru asezonat:
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Pudră de usturoi 1 lingură.
Pentru gătit:
- Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
- Rozmarin 1 crenguță,
- Prune uscate cca. 100 g,
- Merișoare uscate cca. 100 g,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Vin roșu demisec cca. 250 ml,
- Mere galbene 2 bucăți,
- Sos Worchester 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.
- Ceapa se curăță și se taie mărunt.
- Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele feliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
- Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.
- Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul worchester.
- Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air clasic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.
- La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.
- Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.
- Spor și poftă bună!
(Visited 243 times, 1 visits today)
Category: