Ingrediente:
- Foi de napolitane 5 bucăți,
- Biscuiți populari 300 g,
- Lapte 300 ml,
- Zahăr 300 g,
- Pudră de cacao 2 linguri,
- Esență de rom ½ fiolă,
- Unt 200 g,
- Dulceață de merișoare 1 borcan.
Mod de preparare:
- Se pune laptele împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop.
- Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează.
- Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte.
- Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! 😉
(Visited 306 times, 1 visits today)