Pana Cristina Iuliana- Retete

Foi de napolitane umplute cu cremă de biscuiți

panacris
Recipe by
cca. 35 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 10 min | Servings: 12 porții
 
Ingrediente:
 
  • Foi de napolitane 5 bucăți,
  • Biscuiți populari 300 g,
  • Lapte 300 ml,
  • Zahăr 300 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Unt 200 g,
  • Dulceață  de merișoare 1 borcan.
 
Mod de preparare:
  • Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. 
  • Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. 
 
  • Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. 

  • Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! 😉

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.