- Da, ați citit bine: Friptură de cangur. Tata Zmeu a plecat ca de obicei la cumpărături, de fapt la vânătoare și a achiziționat de la LIDL, friptura de cangur, marca Deluxe. M-a sunat, mi-a povestit și eu am întrebat: E proaspăt?? 😀 Mi-a răspuns: Păi de unde vrei proaspăt că Australia e departe, e congelat!!!
- Ok, i-am răspuns ușurată, așa că o să-l prepar în weekend după ce mă voi documenta;)
- Așa că am dat căutare pe net, și prima rețetă ieșită în cale a fost de pe blog-ul http://lifeandcoffeebeans.blogspot.ro/2012/09/cangur-cu-sos-de-legume-si-cartofi.html
- Interesant, simplu și gustos. Eu am adaptat cu ce aveam prin casă;)
- Pot să vă asigur că a ieșit tare bună, seamnă la gust cu carnea de mistreț 😉
- Gata cu poveștile, să trecem la treabă!
Ingrediente friptura:
- steack de carne de cangur 4 bucăți (aprox. 600 g)
- ulei de floarea soarelui 2 linguri
Ingrediente sos:
- ceapă galbenă 2 bucăți
- ardei kapia 1 bucată,
- gogoșari în sos de muștar a la Panacris 2 linguri,
- ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- piper negru proaspăt măcinat,
- cuișoare 1 bucată,
- sare iodată,
- oțet balsamic 1 linguriță,
- zahăr brun 2 lingurițe,
- sos de soia 1 lingură,
- sos Worchester 1 lingură,
- dulceață de morcovi 3 linguri,
- vin roșu 150 ml .
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3 minute se adaugă vinul, oțetul, sosul de soia, zahărul și se mai lasă sosul să fiarbă la foc mic cca. 5 minute. Cand legumele s-au gătit și sosul a scăzut, se ia vasul de pe foc și se lasă la loc cald până în momentul servirii. Carnea decongelată, de preferat în frigider, nu în cuptorul cu microunde, se spală bine și se pune la prăjit în ulei încins. Atenție la indicațiile de pe ambalaj, sincer mi s-au părut cam caudate, dar se pare că sunt de folos. ”Respectați regulile unei bune ingiene alimentare. Carnea crudă de cangur nu trebuie să intre în contact cu alte alimente. Lichidul scurs din carne trebuie îndepărtat cu atenție. Spălați bine vesela și mâinile. Carnea de cangur nu se consumă crudă.” TataZmeu a spus păi ce facem, ne otrăvim singuri. Așa că ne-am riscat doar noi doi! Carnea se rumenește la foc iute pe fiecare parte câte două sau trei minute. Apoi se gătește la foc potrivit timp de 10 minute, acoperit, eu am folosit tigaia Doubleta. Carnea se servețe caldă alături de sos și cartofi noi prăjiți în ulei.
(Visited 1.248 times, 1 visits today)
Category: