INGREDIENTE:
Pulpă inferioară din carne de struț cca. 650 g,
Pentru marinadă:
Ulei de măsline cca. 50 ml,
Bere 500 ml,
Piper colorat,
Cimbru,
Foia de dafin,
Sos de soia cca. 1 lingură,
Muștar aromat cu zmeură cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
Din sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.
Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă apoi se lasă la rece cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi.
Carnea condimentată se scoate din baiț, se scurge, apoi se pune la gătit într-un vas termorezistent la cuptor la foc mic, cca. 100 grade, cca. 180 minute.
Fripura se servește caldă sau chiar rece cu garniturile preferate. Spor și poftă bună.
Hmmmmm….ce bine arata !
Ma bucur mult ca a fost pe gustul vostru….deci putem repeta experienta.
Si zici ca ficatul a …disparut urgent ? Inseamna ca a fost tare gustos ?
Are vre-un gust aparte ?
Sa va fie de bine si sa fiti sanatosi !
Multumesc Sidonia. Da, are un gust mai catifelat si delicat. Multumesc pentru ajutor.