Pana Cristina Iuliana- Retete

Friptură din pulpă de ied

  • E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prietenii de la Țărăncuța din România!  pe care îi recomand cu încredere! 😉
  • O rețetă simplă dar tare gustoasă!

INGREDIENTE:

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
  • Usturoi cca. 5 căței.

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpele curățate de eventuali perișori ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.
  • Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied.
  • Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉
  • Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High.
  • Friptura se servește cu garnitura preferată sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.
  •  Spor și poftă bună! 😉

 

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.