- E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca și carnea de miel, mai zveltă și fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prietenii de la Țărăncuța din România! pe care îi recomand cu încredere! 😉
- O rețetă simplă dar tare gustoasă!
INGREDIENTE:
- Pulpe de ied 4 bucăți,
- Crenguțe de rozmarin 2 bucăți,
- Foi de dafin cca. 4 bucăți,
- Boabe de ienupăr cca. 1 linguță.
- Piper mozaic 1 linguriță,
- Sare de mare 1 lingură,
- Ulei de măsline 4 linguri,
- Vin alb demisec cca. 500 ml,
- Busuioc proaspăt cca. 2 crenguțe.
- Usturoi cca. 5 căței.
MOD DE PREPARARE:
- Pulpele curățate de eventuali perișori ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător.
- Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied.
- Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉
- Pulpele marinate se scot din baiț, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High.
- Friptura se servește cu garnitura preferată sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.
- Spor și poftă bună! 😉
(Visited 150 times, 1 visits today)
Category: