Pana Cristina Iuliana- Retete

Fudulii de vitel cu pesto

panacris
Recipe by
cca. 75 min
Prep: cca. 60 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 4 portii
  • Am tot auzit ca sunt delicioase fuduliile de vitel, asa ca m-am hotarat sa incerc. Sincer??? Un fel de mâncare mai controversat, dar totuși gustos! Mulțumesc Ina pentru inspirație! :-*

INGREDIENTE:

  • fudulii de vițel cca. 500 g,
  • oțet din vin 4-5 linguri,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • oregano,
  • cimbru,
  • măghiran,
  • usturoi,
  • vin alb demisec cca 200 ml,
  • ulei de măsline 2-3 linguri,
  • pesto Panacris

 

MOD DE PREPARARE:

  • Fuduliile curățate se taie felii, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un vas adânc, se adaugă oțetul, mirodeniile și apă rece, cât să le acopere, apoi se lasă la rece cca. 60 de minute.
  • După ce s-au marinat, se strecoară de zeamă, se trec sub jet de apă rece, apoi se adaugă uleiul de măsline, masând ușor organele, se asezonează de sare, mirodenii și usturoi presat, apoi se pun la prăjit în tigaia grill sau Doubleta în cazul meu, se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la gătit cca. 15 minute.
  • Se servesc acompaniate de sos pesto PanaCris/mujdei de usturoi/ketchup după gustul fiecăruia.
  • Poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.