Am spus da și în această lună provocării „Weekend cu spor”, o provocare inițiată de Stefania, cu al său blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html . Luna aceasta gazdă este Elena Bite si ne-a propus următoarele teme :

– MANCARURI DE POST – http://leniass.blogspot.ro/p/mancaruri-de-post.html

– SUPE – CIORBE – http://leniass.blogspot.ro/p/ciorbe-supe.html

– DULCIURI – http://leniass.blogspot.ro/p/dulciuri.html

Azi am adus ceva dulce, simplu, deși sofisticat, dar tare bunnnnn 😉

INGREDIENTE:

  • Unt grăsime 65 % 150 g,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Praf de copt 1 plic.
  • Pentru umplutură:
  • Pastă de măceșe ½ borcan de cca. 300 ml

Pentru decor:

  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredinetele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează.

img_2692 img_2693

  • Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt 😉 vedeți în poza de mai jos 😉

img_2696 img_2698

  • După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așează ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade.

img_2699 img_2700 img_2701 img_2703 img_2704 img_2707 img_2708

  • Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos 😉

img_2715 img_2716

  • Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așează cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe 😉

img_2719 img_2720

  • Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân 😉
  • Spor și poftă bună!
  • Pe cât e de  lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta 😉

img_2721 img_2731 img_2760 img_2767

(Visited 15 times, 1 visits today)