Am spus da și în această lună provocării „Weekend cu spor”, o provocare inițiată de Stefania, cu al său blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html . Luna aceasta gazdă este Elena Bite si ne-a propus următoarele teme :
– MANCARURI DE POST – http://leniass.blogspot.ro/p/mancaruri-de-post.html
– SUPE – CIORBE – http://leniass.blogspot.ro/p/ciorbe-supe.html
– DULCIURI – http://leniass.blogspot.ro/p/dulciuri.html
Azi am adus ceva dulce, simplu, deși sofisticat, dar tare bunnnnn 😉
INGREDIENTE:
- Unt grăsime 65 % 150 g,
- Făină albă de grâu 300 g,
- Ou 1 bucată,
- Zahăr tos 100 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Praf de copt 1 plic.
- Pentru umplutură:
- Pastă de măceșe ½ borcan de cca. 300 ml
Pentru decor:
- Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredinetele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează.
- Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt 😉 vedeți în poza de mai jos 😉
- După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așează ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade.
- Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos 😉
- Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așează cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe 😉
- Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân 😉
- Spor și poftă bună!
- Pe cât e de lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta 😉
(Visited 225 times, 1 visits today)
Si eu am pregatit azi cateva feluri de biscuiti. Acestia seamana cu ai mei, doar ca eu am pus mai multe culori.
Ce fain. Am zis sa le probez si pe cele cu bomboane colorate;)