Pana Cristina Iuliana- Retete

Fursecuri fragede cu dulceață

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 60 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 12 portii
  • M-am alăturat campaniei “Nostalgie fara zahar” si am pășit în atmosfera anilor ’50! @Edulcorem-nostalgie fără zahăr, @nosugarshop.ro, #ziuadiabetului, #nostalgiefarazahar, https://www.nosugarshop.ro/edulcorem
  • Cea mai simplă rețetă de fursecuri fragede cu dulceață, preluată din caietul bunicii, nelipsite din meniul dulciurilor preparate de sărbători.
  • De data aceasta am înlocuit zahărul tos cu, îndulcitorul Edulcorem STEVIA 1:2.
  • Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil! 🙂
  • Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
  • Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor îndulcitori.
  • Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:
  • 1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;
  • 1:2 – putere dubla de îndulcire față de zahăr.

 

INGREDIENTE:

  • Făină albă 350 g,
  • Unt gras 200 g,
  • Edulcorem STEVIA 1:2, îndulcitor 50 g,
  • Extract de vanilie 1 linguriță,
  • Ou 1 bucată,
  • Dulceață de caise dietetică, fără zahăr, cca. 100 g

MOD DE PREPARARE:

  • Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu îndulcitorul, sau zahărul după caz, până se obține o cremă fină. Apoi se adaugă oul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în crema de unt. Se adaugă făina și se amestecă, până ce se obține un aluat destul de moale și cremos, care se învelește în folie alimentară și se dă la rece, în frigider minim o oră. Se poate prepara aluatul și lăsa la rece, până a doua zi.
  • Aluatul întărit, se pune pe masa de lucru înfăinată, apoi se întinde cu sucitorul până se obține o foaie subțire de aluat ( 3-4 mm). Se decupează fursecuri, sub forma de margaretă, care se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se taie de asemenea și alte noi margarete, care se decupează în mijlc, în egală măsură câte margarete pline avem.
  • Fursecurile se coc la cca. 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la 180 grade și se mai lasă cca. 5 minute până ce devin aurii, adică se rumenesc ușor.
  • Fursecurile se lasă la răcit, cel mai bine până a doua zi, apoi se unesc cu dulceață și se pudrează cu zahăr/îndulcitor.
  • Se păstrează în cutii de tablă închise ermetic, chiar și două săptămâni 😀
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.