Pana Cristina Iuliana- Retete

Fusilli Bolognese

  • Pastele cu orice fel de sos, mereu mă scot din impas, pentru un prânz sau chiar cină în CasaZmeilor! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Fusilli cca.  500 g.,
  • Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 g.,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcint 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Bulion  500 ml,
  • Roșii tocate în bullion cca. 500g.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros, sau vasul Wok.
  • După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.
  • Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Pastele se fierb al dente (cca. 8 minute dupa primul clocot!!!) în apă cu sare și un strop de ulei de măsline.
  • Pastele se servesc alături de sosul de mai sus.

Sfat:

  • Atenție nu se amestecă pastele cu sosul!!!
  • Ele se combină doar în momentul servirii!!!

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.