• Initial am vrut să prepar magiun din prune fără zahăr, dar după ce am m-am gustat la jumătatea procesului de fierbere, am schimbat macazul și am pus de-un gem cu mai puțin zahăr, întradevăr. Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Prune de vară cca. 2000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Fistic nesărat tocat 200 g.

MOD DE PREPARE:

  • Prunele se spală sub jet de apă rece, se dezosează și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.
  • Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.
  • A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu  cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore sau pentru gposdinele modern la SlowCooker, în minunatul aparat de la CrockPot, 6 ore la modulul HIGH.
  • După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se adaugă fisticul mărunțit (nu mai am poze cu fistc-ul 😀 :)) se mai lasă la fiert cca. 30 de minute, apoi  se pune în borcane sterilizate.
  • Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.
  • Spor și poftă bună!
  •  
  •    
(Visited 24 times, 1 visits today)