Zilele trecute am tot văzut diverse rețete de gogoșari conservați în sos de muștar. Astfel am sacrificat o parte din gogoșarii achiziționați pentru ai conserva clasic, cu miere și oțet, și m-am pus la treabă. M-am inspirat de la Merișor https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-sos-de-mustar-84135.html. mulțumesc pentru rețetă, au fost minunați, mai trebuie să prestez o tură, că deja s-au epuizat.

INGREDIENTE:

  • Gogoșari 1500 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Muștar clasic 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Oțet 100 ml,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Condimente (piper boabe, boabe de muștar, boabe de coriandru, fulgi de chilli)
  • Foi de dafin 3-4 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Gogoșarii se spală se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.
  • Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă sferturile de gogoșar, rând pe rând, se țin la foc mediu cca. 1-2 minute, amestecându-se ușor cu lingura de lemn, apoi se lasă la foc mic cca. 6 minute, până se înmoiae puțin, atât cât să fie crocanți.
  • Apoi se scot gogoșarii se lasă la răcorit, se pun în borcanele sterilizate, se adaugă sosul, se căpăcesc borcanele.
  • Borcanele se pun într-un vas adânc pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa. Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă feirbinte.
  • A adoua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.
  • P.S. Data viitoare voi face porție dublă, deja s-au evaporat trei borcane, abia am prins unul pentru prezentarea finală! 😉

 

(Visited 20 times, 1 visits today)