Un desert rapid pe gustul tuturor! 😉 Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Albuș de ou 8 bucăți,
- Ouă 2 bucăți,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Zahăr tos 10 linguri,
- Zahăr vanilinat cu aroma de scorțișoară 1 plic,
- Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
- Coajă de lămâie 1 linguriță,
- Praf de copt cu șofran 1 plic,
- Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
- Kefir cca. 100 ml,
- Făină alba 000 500 g,
- Sâmburi de cacao 3 linguri,
- Vișine dezosate cca. 500 g,
- Zahăr tos 3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Vișinile dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepare aluatul de bază al gugulufului.
- Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat cu scorțișoară și rom, până ce se obține o spumă pufoasă.
- Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se omogenizează în compoziția de ouă și zahăr.
- Kefirul se adaugă deasemenea în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziția de mai sus.
- Apoi se adaugă făina, praful de copt, amestecându-se ușor cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen.
- Sâmburi de cacao și vișinele dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se adaugă în aluatul obținut, se amestecă ușor, cât să se integreze în alutul de guguluf (chec!)
- Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțin ulei sau unt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 grade.
- După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic.
- Spor și poftă bună!
- P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare 😉
(Visited 86 times, 1 visits today)