Pana Cristina Iuliana- Retete

Guguluf cu vișine și sâmburi de cacao

Un desert rapid pe gustul tuturor! 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Albuș de ou 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de scorțișoară 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Coajă de lămâie 1 linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
  • Kefir cca. 100 ml,
  • Făină alba 000 500 g,
  • Sâmburi de cacao 3 linguri,
  • Vișine dezosate cca. 500 g,
  • Zahăr tos 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Vișinile dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepare aluatul de bază al gugulufului.
  • Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat cu scorțișoară și rom, până ce se obține  o spumă pufoasă.
  • Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se omogenizează în compoziția de ouă și zahăr.
  • Kefirul se adaugă deasemenea în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziția de mai sus.
  • Apoi se adaugă făina, praful de copt, amestecându-se ușor cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen.
  • Sâmburi de cacao și vișinele dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se adaugă în aluatul obținut, se amestecă ușor, cât să se integreze în alutul de guguluf (chec!)
  • Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțin ulei sau unt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic.
  •  Spor și poftă bună!
  • P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare 😉

 

 

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.