Pana Cristina Iuliana- Retete

Gulii umplute cu brânză și spanac

  • Guliile nu sunt prea cunoscute și savurate aici în Răgățime.
  • Cu greu le-am introdus în familia Zmeilor! 😉 le-am ascuns în ciorbe sau tocănițe!
  • Sau umplute cu carne tocată, ascunse printre ardei, roșii și ceapă umplute.
  • De data asta am vrut să le pun în valoare așa singurele, fără carne, doar cu brânză și spanac.
  • Rețeta e prea nouă și încă n-a fost testateă de Zmeișori. O să revin cu update.  Eu sunt tare încântată de preparat.
  • Spor și poftă bună iubitorilor de gulie!

INGREDIENTE:

  • Gulii 4 bucăți,
  • Baby spanac 500 g,
  • Brânză de oaie veche cca. 200 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Smântână de gătit cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât mai mult cu puțină, ca să se obțină un locaș încăpător pentru umplutură.
  • Apa de la fiertul guliilor se păstrează pentru sos.
  • Între timp se prepară și umplutura.
  • Ceapa și usturoiul se curăț, toacă mărunt, apoi se pun la călit în ulei de rapiță, la foc mediu cca. 2 minute până devin translucide. Baby spanacul se spală, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper și nucșoară și se lasă la gătit cca. 5 minute, neacoperit, până se semi gătește.
  • Apoi se lasă la răcorit. Între timp se răzuiește brânza de oaie veche. După ce s-a răcorit amestecul de spanac și aliacee, se adaugă brânza răzuită și ouăle, se amestecă energic până ce se încorporează toate ingredientele.
  • Într-un vas termorezistent se pun feliile de gulie scobite și se adaugă 2-3 linguri de umplutura de mai sus.
  • Pentru sosul de coacere, resturile de guliile se pun într-un vas, se adaugă cca. 100 ml apă de la fiert a guliilor, se blendează, apoi se adaugă smântâna de gătit și se asezonează de sare, piper și nucșoară, apoi se adaugă peste guliile umplute, pregătite să intre la gătit în cuptor.
  • Se presară brânză de oaie răzuită, pentru a se obține gratin-ul, peste guliile umplute, apoi se pun la gătit pentru cca. 30 minute la 180 grade.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 51 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.