O nouă rețetă din colecția rețete de suflet 😉 Mândru mi-s Bucătăraș! 😉

INGREDIENTE:

  • Aripă și pulpă de curcan  cca. 1500 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de porumb  2-3 linguri,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ciuperci de pădure conservate cca, 400 g,
  • Sare iodată,
  • Foaie de dafin 2 bucăți,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Cimbru,
  • Vin roșu demisec 100 ml,
  • Pastă de roșii cca. 100 ml,
  • Pastă de ardei 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Semințe de chimen 1 linguriță,
  • Găluște din cartofi, cca. 350 g.

 

MOD DE PREPARARE

  • Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea fiartă, împreună cu ciupercile de pădure conservate, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou pentru cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga găluștele de cartofi și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)