INGREDIENTE:
- bucatele de vita 600 g.,
- ceapa galbena 3 bucati,
- ciuperci 1 conserva,
- ardei grasi 3 bucati,
- ulei de floarea soarelui,
- sare iodata,
- piper proaspat macinat,
- boia de ardei dulce,
- foaie de dafin,
- cimbru,
- pasta de rosii 250 ml.,
- spatzle 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa.
- Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de zeama.
- Se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru si foaia de dafin.
- Se completeaza cu apa, cca. 1000 ml., se inchide ermetic oala minune, Kukta, si se lasa la fiert cca. 60 de minute la foc potrivit.
- Intre timp se fierb pastele fainoase, in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece.
- Dupa ce s-a fiert carnea, se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa si se mai lasa la fiert cca. 15 minute la foc potrivit.
- La final se amesteca pastele cu carnita.
- Se serveste fierbinte cu muraturi sau salata de sezon! 🙂
- Spor si pofta buna!
(Visited 78 times, 1 visits today)
Category: