Pana Cristina Iuliana- Retete

Gulyas de vita cu spatzle

panacris
Recipe by
cca. 95 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 70 min | Servings: cca. 12 portii

INGREDIENTE:

  • bucatele de vita 600 g.,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ciuperci 1 conserva,
  • ardei grasi 3 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • pasta de rosii 250 ml.,
  • spatzle 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa.
  • Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de zeama.
  • Se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru si foaia de dafin.
  • Se completeaza cu apa, cca. 1000 ml., se inchide ermetic oala minune, Kukta, si se lasa la fiert cca. 60 de minute la foc potrivit.
  • Intre timp se fierb pastele fainoase, in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece.
  • Dupa ce s-a fiert carnea, se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa si se mai lasa la fiert cca. 15 minute la foc potrivit.
  • La final se amesteca pastele cu carnita.
  • Se serveste fierbinte cu muraturi sau salata de sezon! 🙂
  • Spor si pofta buna!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.